Voor welke gevelwerken kan u terecht bij Façalux 

Gevelbepleistering:

Voor de gevelbepleisteringen werken wij samen met fabrikanten zoals Caparol en Sto , dit zijn van oorsprong hoogwaardige producten van Duitse makelij . Als afwerking kan er gekozen worden voor een siliconenpleister met een korrel van 0.5 mm  (geschuurde afwerking),  van 1.5 - 2 - 3 mm of een gladde afwerking.

Het is mogelijk om voor een eindlaag te kiezen met een geïntegreerde zelfreinigende functie of om na het plaatsen van de standaard siliconenpleister deze te laten voorzien van 2 lagen zelfreinigende coating . Uw gevels gaan er dan voor een langere periode mooier uitzien en zijn onderhoudsvriendelijk, dit biedt eveneens bescherming tegen algen en mosvorming.

Kalei afwerkingen zijn uiteraard ook mogelijk en worden de nieuwe trend, meestal gebruiken we dezelfde eindlaag als de afwerking met de 0.5 mm korrel. Het voordeel hiervan is dat deze eindlaag (dewelke in 2 lagen aangebracht wordt) ook met een geïntegreerde zelfreinigende functie te verkrijgen is zodat er geen wateropname of vlekvorming na een vochtige periode zichtbaar is.

De afwerkingen van de plintboord kunnen in een granietpleister , blauwe hardsteen , enz...afgewerkt worden.

Gevelisolatie:

De gevelisolatie bestaat uit geëxpandeerde of EPS isolatie met een lambdawaarde van 0.032.

Wanneer u kiest voor buitengevelisolatie op een bestaande buitenmuur, krijgt u van uw netbeheerder een premie (30 €/m²). Bovendien voorziet de Vlaamse overheid ook premies bij het aanbrengen van gevelsteen, bepleistering of een gevelbekleding.

Deze toepassing is energiezuinig waardoor u ook bespaart op uw energierekening, zeker de moeite om te overwegen.

Steenstrips:

Onze steenstrips zijn de Meldorfer steenstrips. De designmogelijkheden met deze steenstrips zijn eindeloos. Die veelzijdigheid is te danken aan de natuurlijke baksteenuitstraling, maar ook aan het feit dat de strips licht van gewicht en flexibel toepasbaar zijn. Gemaakt van de hoogste kwaliteit grondstoffen, vormen de steenstrips een basis voor een fraaie en duurzame gevel.

Aangezien Meldorfer steenstrips slechts 2 à 3 mm dik zijn kan een afwerking met sierpleister hierdoor heel makkelijk gecombineerd worden. Tevens moeten er geen uitzetvoegen meer voorzien worden zodat het esthetisch aspect altijd gegarandeerd blijft.